C

 

 

YAV90CLR 16 `parallelle` kanalen LED Testboard.

Meet automatisch kleur en intensiteit van iedere LED tijdens een In-Circuit of functionele test.

 De YAV90CLR is speciaal ontworpen voor het meten van zowel kleur als intensiteit van LED´s tijdens een productietest. De YAV90CLR beschikt over maximaal 16 middels een optische fiber verbonden opname-units welke boven evenzoveel verschillende LED´s geplaatst kunnen worden. De asferische lens in iedere opnamekop corrigeert voor eventuele toleranties in de plaatsing van de LED op de printplaat.

Via de opnamekop en de optische kabel wordt het opgenomen licht via een optisch contact met de YAV90CLR verbonden. Het licht wordt vervolgens via een temperatuur gecorrigeerde spiegelkamer (IR-compensatie)  aan de fotocel aangeboden. Het instrument vergelijkt vervolgens de gemeten kleur en intensiteit met de opgegeven referentiewaarden en geeft een go/nogo signaal naar de tester.

Doordat de YAV90CLR is uitgerust met een standaard Mass Interconnect Receiver module met speciale optische contacten, kan de YAV90CLR direct in iedere Virginia Panel (VPC) 90 series Mass Interconnect interface geplaatst worden waardoor er steeds maar één YAV90CLR noodzakelijk is in ieder testsysteem. In tegenstelling tot de meeste andere systemen waarbij voor iedere nieuwe testapplicatie nieuwe meetelektronica dient te worden aangeschaft en ingebouwd.

Het licht afkomstig van de LED´s welke getest dienen te worden worden parallel vergeleken met de vooraf ingestelde goed en fout niveaus. Deze meetresultaten worden vervolgens via CanBus of optioneel via USB aan de testsoftware aangeboden. De YAV90CLR wordt geleverd met LabView drivers en een virtueel testpaneel voor plug en play installatie en werking. De YAV90CLR beschikt ook over een gekalibreerde lichtbron voor het kalibreren van de 16 input kanalen of voor het detecteren van een beschadigde of vervuilde sensor.

De YAV90CLR is leverbaar als “stand-alone” instrument voor toepassing in “dedicated” testsystemen of voor toepassing in testfixtures en als een YAV instrument welke direct in een Virginia Panel 90 serie interface geplaatst kan worden. De YAV90CLR kan zowel gebruikt worden voor het controleren van LED´s in een In-Circuit test als in een functionele test. Voorbeelden van applicaties zijn het testen van LED´s en displays in mobiele telefoons, belichtingsystemen, verlichtingssystemen in de automobiel industrie, analyse systemen in de chemische of medische industrie, LED informatie panelen, verkeerslichten, het controleren van de juiste kleur op de juiste plaats bij productie van printkaarten, etc. etc. De YAV90CLR is een nauwkeurig en stabiel stand-alone meetinstrument welke ook nog eens eenvoudig is in het gebruik en naadloos kan worden geïntegreerd in uw PCI, PXI, VXI, LXI of In-Circuit testomgeving.

Specificaties:

• Test tot maximal 16 LED´s (Low to High Brightness) in parallel.
• 16 x temperatuur gecompenseerde `Fiber optic` input kanalen
  (Plastic Optical Fibre, POF)

• 1 optische RGB kalibratie-led (output) voor het controleren en
  kalibreren van de meetkanalen.

• Gevoeligheid tussen de 420nm en 650 nm voor de intensiteitmeting
• Enkele 24VDC voeding
• Go/NoGo vergelijking, ´threshold´ eenvoudig programmeerbaar en
  instelbaar.

• VPC Receiver en ITA Testadapter compatibel
• CAN bus of USB 2.0 communicatie poort

• Ingebouwde voeding
• Zelf identificatie bij gebruik in een Labview software omgeving
• National Instruments LabView drivers en virtueel instrumentpaneel
  worden meegeleverd.

 

De YAV90CLR is een van de instrumenten uit de unieke serie YAV boards van 6TL. Het YAV concept maakt het mogelijk om snel en eenvoudig met behulp van een 90 serie Mass Interconnect interface van Virginia Panel Corporation, een computer (controller) met Can-bus interface en het LabView software platform een functioneel testsysteem op te bouwen.  Bekijk alle instrumenten op onze website>>>>


Er zijn YAV switch en matrix boards, Digitale en Analoge I/O instrumenten, pneumatische en optische switches en Audio/Video switches, ook HDMI. De YAV serie instrumenten maken deel uit van een volledig modulair tester concept waarmee het mogelijk is om in een zeer korte tijd een eenvoudig `table-top` tester samen te stellen, een volledig `19” rack-based` systeem of een volledig in-line testsysteem.  

 

Download dit document als PDF bestand>>>>>

 

Eurolectron is a supplier for machines, products and software for the PCB assembly and Test industry

 

Meer Nieuwsbrieven bekijken?  Bezoek dan onze website www.eurolectron.com

onder nieuws op de homepage, of in ons archief.

 

Copyright 2009 Eurolectron B.V.  All Rights Reserved.    More on www.eurolectron.com   September 2009.